Lentils and pumpkin cream

M’agraden els llegums; sobretot els cigrons i les llenties.  A part de bons són molt nutritius. Proveu de fer aquesta deliciosa crema de llenties i carabassa, ja veureu com us agrada i , a més,  pels colors és molt de tardor.  

Ingredients  per a 4 persones :  1 litre d’aigua o de brou vegetal, 1 vas d’aigua ple de llenties vermelles, 300 grs de carabassa, 2 cebes, 4 pastanagues, 5 cm d’alga Kombu, un pessic de fonoll mòlt, llorer, oli d’oliva, sal marina i julivert.

Elaboració: 1) Es posen les llenties en un colador i es renten bé sota l’aixeta; es passen a l’olla de coure amb l’aigua o el brou. 2) Quan comencen a bullir es treu l’escuma, s’hi afegeix l’alga i el fonoll i es tapa. 3) Es deixen bullir a foc lent 30 minuts. 4) Un cop han bullit aquesta mitja hora s’hi afegeixen les verdures tallades, la fulla de llorer i un pessic de sal i es fan bullir a foc baix 10 minuts més. 5) Es treu la fulla de llorer i l’alga si ha quedat forta i s’hi afegeixen 2 cullerades de llet de coco(opcional). 6) Si hi ha queda molt líquid se’n treu una mica  i es passa per la batedora perquè quedi la textura de crema. 7) Es rectifica de sal, s’amaneix amb un raig d’oli i una mica de julivert picat. 

Me gustan las legumbres, sobre todo los garbanzos y las lentejas. Aparte de buenas son muy nutritivas. Intenta hacer esta deliciosa crema de lentejas y calabaza, ya verás como te gusta y, además, por los colores es muy de otoño.

Ingredientes para 4 personas: 1 litro de agua o de caldo vegetal, 1 vaso de agua lleno de lentejas rojas, 300 grs de calabaza, 2 cebollas, 4 zanahorias, 5 cm de alga Kombu, una pizca de hinojo molido, laurel, aceite de oliva, sal marina y perejil.
Elaboración: 1) Se ponen las lentejas en un colador y se lavan bien bajo el grifo, se pasan a la olla  con el agua o el caldo. 2) Cuando empiezan a hervir se saca la espuma, se añade el alga y el hinojo picado y se tapan. 3) Se dejan hervir a fuego lento 30 minutos. 4) Una vez han hervido esta media hora se añaden las verduras cortadas, la hoja de laurel y una pizca de sal y se dejan hervir a fuego bajo 10 minutos más. 5) Se saca la hoja de laurel y el alga si ha quedado fuerte y se añaden 2 cucharadas de leche de coco (opcional). 6) Si ha quedado mucho líquido se saca un poco y se pasa por la batidora para que quede la textura de crema. 7) Se rectifica de sal, se aliña con un chorro de aceite y un poco de perejil picado.

I like vegetables, especially beans and lentils. are very nutritious. This lentil cream is delicious and very autumnal.
Ingredients: 1 liter of water or vegetable broth, 1 cup of water full of red lentils, 300 grams of pumpkin, 2 onions, 4 carrots, 5 cm of Kombu , a pinch of ground fennel, laurel, oil olive oil, sea salt and parsley.

Preparation: 1) put the lentils in a colander and wash well under running water, then placed in the pot with water or broth. 2) When they begin to boil out the foam, add the seaweed and chopped fennel and cover the pot. 3) Boil lentils simmer 30 minutes. 4) Once this has boiled half an hour, add chopped vegetables, bay leaf and a pinch of salt and let simmer 10 minutes. 5) Take out the bay leaf and kelp and add 2 tablespoons coconut milk (optional). 6) If liquid has been much taken out a bit and passed through the blender to make it the texture of cream. 7) salt to taste, and season with a little oil and a little parsley

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2 comentaris

Filed under Cuina natural ( Recipes )

2 responses to “Lentils and pumpkin cream

  1. oleoledesign

    quina cosa més bona!!!! nyam, nyam, nyam.

  2. rita

    Tiene muy buena pinta, da ganas de meter la cuchara a la foto¡¡

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