Sauerkraut

Avui m’he animat a preparar xucrut (fermentat de col ). Només es necessita col, sal marina, aigua mineral i un pot de vidre de boca grossa. D’aquí a 10 o 15 dies us diré si ha sortit bé. Se sap que durant el procés de fermentació de la col augmenta el contingut enzimàtic i vitamínic d’aquesta verdura ja de per si tan saludable. Augmenta especialment  el contingut de vitamines del grup B; i  és aquest contingut el que  fa que la xucrut sigui molt útil en els processos de desintoxicació hepàtica.

Preparació : 1) Es talla la col a tires primes. 2) Es posa 1 culleradeta rasa de sal marina al fons del pot i s’hi va introduint la col tot prement-la, però amb cura. 3 ) Quan el pot és mig ple s’hi torna a posar una altra culleradeta de sal i es continua omplint. 4) Quan el pot ja és ple fins a dalt, s’hi posa una altra culleradeta de sal i s’acaben d’0mplir els buits amb aigua mineral no clorada. 5) Abans de tancar el pot es posa un tros de col que cobreixi bé la superfície superior. 6) Es tanca el pot i es guarda en un lloc fosc ( pot ser un armari de la cuina ) a temperatura suau amb un plat a sota per si regalima.

Hoy me he animado a preparar chucrut. Sólo se necesita col, sal marina, agua mineral y un tarro de cristal de boca grande. Dentro de 10 o 15 días os diré si ha salido bien. Durante el proceso de fermentación aumenta el contenido enzimático y vitamínico, especialmente el de las vitaminas del grupo B. Este contenido es muy útil en los procesos de desintoxicación hepática.

Preparación: 1) Se corta la col en tiras finas. 2) Se pone 1 cucharadita rasa de sal marina en el fondo del tarro y se va introduciendo la col apretándola, pero con cuidado. 3) Cuando el tarro está medio lleno se pone otra cucharadita de sal y se sigue llenando. 4) Cuando el tarro ya está lleno hasta el borde, se  pone otra cucharadita de sal y se llenan los huecos con agua mineral no clorada. 5) Antes de cerrar el tarro se pone un trozo de col que cubra la superficie superior. 6) Se cierra el tarro y se guarda en un lugar oscuro ( puede ser un armario de la cocina) a temperatura suave con un plato debajo por si rezuma.

Today I have been encouraged to prepare sauerkraut. It only takes cabbage, salt, mineral water and a glass jar large mouth. Within 10 or 15 days I will tell you if it went well. During the fermentation process increases the enzyme and vitamin content, especially of B vitamins This content is helpful in liver detoxification processes.

 Preparation: 1) Cut the cabbage into thin strips. 2) Put 1 teaspoon of sea salt in the bottom of the jar and the cabbage is introduced squeezing, but carefully. 3) When the jar is half full, put another teaspoon of salt and continue to fill. 4) When the jar is already full to the brim, put another teaspoon of salt and fill the gaps with non-chlorinated mineral water. 5) Before closing the jar is placed a piece of cabbage to cover the upper surface. 6) Close the jar and store in a dark place (can be a kitchen cupboard) at a low temperature with a dish underneath if oozing.

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Filed under Cuina natural ( Recipes )

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