Marinaleda i Sánchez Gordillo

Sánchez Gordillo és un home d’acció, un lluitador i un  revolucionari. Vist des dels extrems se’l  veu com un  malfactor i també com un Robin Hood, coses del punt de vista. Segurament les últimes accions que ha emprès no han estat del tot encertades, però i què;  és tan imperfecte com qualsevol altra persona. Pel que he sentit i llegit gestiona bé l’ajuntament que presideix, defensa que hi hagi una distribució racional i justa del camp andalús i denuncia  els terratinents que impedeixen que el que produeix aquest camp beneficïi la gent que el treballa. I això molesta.  A mi també em molesta força que mitjans que precisament no es caracteritzen per criticar ni perseguir el frau fiscal, l’estafa programàtica del partit que governa el país, les altes pensions de jubilació d’alguns banquers, les estratègies que utilitzen les grans fortunes per trobar les esquerdes legals que els permeten pagar el mínim en qüestió d’impostos … es posin les mans al cap i criminalitzin el seu moviment i el grup de treballadors que li donen suport. Des del meu punt de vista, Juan Manuel Sánchez Gordillo és un home que persegueix la utopia i camina per abastar-la.

http://www.youtube.com/watch?v=ubr1nRTIW88

El video que adjunto és  d’un programa de la televisió alemanya sobre el poble andalús de Marinaleda.En aquest poble de 3000 habitants no hi ha ni crisi ni aturats; amb esforç, implicació  i responsabilitat comunes ho han aconseguit. Per introduir el tema, penjo un youtube d’un programa de TVE que també parla de la política revolucionària d’aquest poble.

Links: Marinaleda( traduït al castellà ), “La Razón“,  “The Guardian

Sánchez Gordillo es un hombre de acción, un luchador y un revolucionario. Visto desde los extremos se le ve como un malhechor y también como un Robin Hood, cosas del punto de vista. Seguramente las últimas acciones que ha emprendido no han sido del todo acertadas, pero y qué, es tan imperfecto como cualquier otra persona. Por lo que he oído y leído gestiona bien el ayuntamiento que preside, defiende que haya una distribución racional y justa del campo andaluz y denuncia los terratenientes que impiden que lo que produce este campo beneficie la gente que lo trabaja. Y eso molesta. A mí también me molesta bastante que medios que precisamente no se caracterizan por criticar ni perseguir el fraude fiscal, la estafa programática del partido que gobierna el país, las altas pensiones de jubilación de algunos banqueros, las estrategias que utilizan las grandes fortunas para encontrar las grietas legales que les permiten pagar el mínimo en cuestión de impuestos … se pongan las manos a la cabeza y criminalicen su movimiento y el grupo de trabajadores que le apoyan. Desde mi punto de vista, Juan Manuel Sánchez Gordillo es un hombre que persigue la utopía y camina para conseguirla.

El video que adjunto es de un programa de la televisión alemana sobre el pueblo andaluz de Marinaleda. En este pueblo de 3000 habitantes no hay ni crisis ni parados, con esfuerzo, implicación y responsabilidad comunes lo han conseguido. Para introducir el tema, cuelgo un youtube de un programa de TVE que también habla de la política revolucionaria de este pueblo.

Sánchez Gordillo is a man of action, a fighter and a revolutionary. Seen from the ends he looks like a criminal and as a Robin Hood, depends on your point of view. Surely the latest actions undertaken have not been entirely successful, but so what, is as imperfect as anyone else. From what I’ve heard and read well managed Marinaleda City Hall, advocates a rational and fair distribution of the Andalusian countryside. And that bothers. I was also upset that some means be offended and criminalize their movement and the group of workers who support him. From my perspective, Juan Manuel Sánchez Gordillo is a man who pursues utopia and walk to get it.

The attached video is a German television program on the Andalusian village of Marinaleda. In this town of 3,000 inhabitants there is no crisis or unemployed, with effort, involvement and shared responsibility have succeeded. To introduce the topic, youtube featured a program of TVE also speaks of revolutionary politics of this town

Anuncis

2 comentaris

Filed under Ítems, Reflexions

2 responses to “Marinaleda i Sánchez Gordillo

  1. Marimar

    Totalment d’acord!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s