Polenta with vegetables and raisins

Molts dies sopo un plat de polenta amb verdures i un bon raig d’oli, normalment aprofito una resta de verdura que ha sobrat del dinar i tinc el sopar a punt amb ben poca estona.  Algunes vegades l’he barrejat amb salsa de tomàquet i també és molt bona. Aquí no és una menja gaire coneguda, però al nord d’Itàlia és un plat molt popular i la cuinen de moltes maneres: amb aigua  per a plats calents i salats, i amb llet o suc de fruita per a postres.

Com coure la polenta?

La polenta es cou en pocs minuts, només s’ha d’anar remenant amb el batedor constantment i vigilar que no faci grumolls; quan s’ha begut l’aigua, es pot dir que ja està cuita. El secret perquè quedi bé és la proporció entre sòlid i aigua i saber el moment en què s’hi ha de tirar la polenta. Vegem-ho: s’ha de preparar 1 volum de polenta per 4 volums d’aigua; al foc se n’hi posen només 3 i quan bull l’aigua, s’hi afegeix el volum que queda amb la sal i la polenta. Com que es trenca el bull, no es fan grumolls i el plat queda perfecte.

Link: Polenta

Muchos días ceno un plato de polenta con verduras y un buen chorro de aceite, normalmente aprovecho un resto de verdura que ha sobrado de la comida y tengo la cena a punto en muy poco tiempo. Algunas veces la he mezclado con salsa de tomate y también está muy rica. Aquí no es un manjar muy conocido, pero en el norte de Italia es un plato muy popular y la cocinan de muchas maneras: con agua para platos calientes y salados, y con leche o zumo de fruta de postre.

Como cocer la polenta?
La polenta se cuece en pocos minutos, sólo hay que ir removiendo con el batidor constantemente y vigilar que no haga grumos, cuando se ha bebido el agua, se puede decir que ya está cocida. El secreto para que quede bien es la proporción entre sólido y agua y saber el momento en que se debe tirar la polenta. Veamos: se preparará 1 volumen de polenta por 4 volúmenes de agua; al fuego se le ponen sólo 3 y cuando hierve el agua, se añade el volumen que queda con la sal y la polenta . Como se rompe el hervor, no se hacen grumos y el plato queda perfecto.

Many days I have dinner a bowl of polenta with vegetables and a splash of oil, usually I take a rest from vegetable food I have dinner ready in no time. Sometimes I mixed with tomato sauce and is also very tasty. Here the polenta is not well known, but in the north of Italy is a very popular dish and cook in many ways: with hot water and savory dishes, and milk or fruit juice for dessert.

How to cook polenta?
The polenta is cooked in a few minutes, you have to go constantly stirring the batter and make sure that no lumps. The secret is to bite the ratio of solid and water and know when they have to pull polenta. Consider this: be prepared polenta 1 volume to 4 volumes of water on the fire to put there only 3 and when the water boils, add the remaining volume with salt and polenta . This is the way to avoid lumps and the dish look perfect.

Anuncis

2 comentaris

Filed under Cuina natural ( Recipes )

2 responses to “Polenta with vegetables and raisins

  1. Un plat senzill, saludable i segur que boníssim. Una abraçada, Enrica
    Veig que no deixes de cuinar…

  2. laura

    Provaré de fer-la. Em solucionaria el sopar. Gràcies!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s