Nourishment

Remenant per les prestatgeries de casa m’he trobat un llibre del Dr Adrian Vander que m’ha sorprès per les magnífiques il·lustracions que hi ha. És un tractat pràctic de medicina natural editat a Barcelona  l’any 1978 . Us mostro la pàgina que explica el procés de la nutrició.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

L’estómac digereix principalment proteïna, per això hi ha dibuixat l’ou i la llet, els altres nutrients es digereixen sobretot a l’intestí  prim, on es duu a terme l’absorció i el pas a la sang. La vena porta els duu al fetge,  i el fetge, que és molt generós i feiner, n’ emmagatzema alguns, en detoxifica d’altres i deixa que la resta facin el seu camí . Els nutrients surten del fetge per la la vena hepàtica i s’incorporen  a la vena cava, que els porta al cor. Del cor passen cap a l’artèria pulmonar i ja fan camí cap als pulmons,  on la sang s’oxigenerà i tornarà cap al cor com un sol…  Us animeu a continuar l’exercici?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Revisando las estanterías de casa me he encontrado un libro del Dr. Adrian Vander que me ha sorprendido por las magníficas ilustraciones que tiene. Es un tratado práctico de medicina natural editado en Barcelona en 1978. Os muestro la  pàgina que explica el proceso de  la nutrición.

El estómago digiere principalmente proteína, de ahí el  dibujo  del huevo y la leche, los otros nutrientes se digieren  en el intestino delgado, donde se lleva a cabo la absorción y el paso a la sangre. La vena porta los lleva al hígado, y el hígado, que es muy generoso y trabajador, almacena algunos,  detoxifica otros y deja que el resto hagan su camino. Los nutrientes salen del hígado por la la vena hepática y se incorporan a la vena cava, que los lleva al corazón. Del corazón pasan hacia la arteria pulmonar y siguen su camino hacia los pulmones, donde la sangre se oxigenerà y volverá hacia el corazón como un sol … Os animais a continuar el ejercicio?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Reviewing house shelves I found a book by Dr. Adrian Vander, the illustrations in this book are superb. It is a natural medicine practical treatise published in Barcelona in 1978. I show you the page that explains the process of nutrition.

The stomach digests mainly protein (egg and milk in the illustration), the other nutrients are digested in the small intestine, where absorption takes place and passage to the blood. The portal vein carries nutrients you liver, and liver, which is very generous and hardworking, stores, detoxifies and begins to spread. Nutrients leave the liver through the hepatic vein and inserted into the vena cava, which leads to heart. Pass heart into the pulmonary artery and continue its way to the lungs, where the blood is oxygenated and return to the heart like a sun …

 

3 comentaris

Filed under Ítems

3 responses to “Nourishment

  1. karma

    Ets tota una experta. Jo et dono una matrícula

  2. laura

    És ben bé un tresor, aquest llibre

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s